Редизайн на апартамент преди появата му на пазара

Всеки човек, който живее в собствен дом, го изгражда, моделира по свои вкус, желания и навици. Така ако искате да продадете своето жилище, то навряно ще трябва да направите някои промени преди основната задача.

Мебели, картини, книги, сувенири, снимки, всичко това е събирано с години и разположено по всеки ъгъл на видни и по невидими места.

Наближава момента, в който вашето „гнездо“, като на птица, ще се превърне в дом за други такива. И ето, защо привеждането му в обичаен рутинен вид, може да е леко болезнено.

С почистване и изнасяне на всичко ваше и лично от апартамента може да промените толкова много визията, че самите вие да останете изненадани. Простор, ред и чистота са нещата,  тези неща трябва и да притежава всеки апартамент, преди продажбата.

Какво можем да направим с всички стари вещи, мебели и посуда?

Преди продажбата на апартамент може да организирате една благотворителност, свързана с дарения на нуждаещи се хора. Такива може да са домовете за сираци, за социално слаби, маргинализирани жилища, за инвалиди, пенсионери и други. Ползата от една такава крачка е голяма за изброените, а на вас лично ще достави голяма доза морално удовлетворение.

Подгответе безупречната визия на вашия апартамент за продажбата му. За целта обърнете специално отношение на кухня, плот, мивка, печка, аспиратор. Това е мястото, където се натрупват най-много мръсотии в дома. Мазни петна, миризми и всичко, което може да отблъсне или да спечели вниманието на клиента.

Изнесете всички стари буркани, шишета и непотребни неща от кухнята. Подредеността и чистотата са водещи в решението за покупка на апартамент.

Санитарният възел също се нуждае от добра хигиена. Дали банята е на едно с тоалетната или са две отделни помещения, то те изискват еднакво много грижи и време. Завесите и постелките сменете с нови, плочките измийте със силни препарати, подсушете шкафчета, огледала, етажерки и накрая ароматизирайте.

Превърнете хола в най-ведрата стая. Пуснете светлината, подредете и почистете, забършете прахта, поставете свежи цветя и добре проветрете.

Спалнята и детската на апартамента са личните пространства за всеки дом. Ето, защо тяхната визита не бива да създава усещане, че е още лична. Бъдете пестеливи в личната показност освежете, проветрете и почистете гардероби и шкафове. Не оставяйте одеяла, спално бельо или дрехи на показ.

Развихрете въображението по отношение на детайли за вашият апартамент, който скоро ще продавате. Аранжирайте в него всичко по начин, сякаш никой не живее там, но въпреки това блести от чистота. Направете го достатъчно приветлив и сътворете желана домашна атмосфера. Бъдете креативни и внимателни в детайлите.

Поканете брокер, който ще снима апартамента и мислете, че снимките ще са визитка на дома, която ще показвате пред всеки потенциален клиент.